De Wereld van… Romee en Mick

Een meisjes- én een jongensdroom

Op woensdag 5 juni organiseren de Bibliotheek Maas en Peel en Omroep P&M weer een nieuwe ‘De Wereld van…’. Deze keer met als gasten Romee Popelier uit Meijel en Mick Beumers uit Panningen. Een bijzonder duo, die met belangstellenden in gesprek geen over hun transitie naar het andere geslacht. Ze beantwoorden vragen uit het publiek. Het vindt plaats bij De Koncurrent in Panningen, vanaf 19.00 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan.

Romee en Mick
Romée Popelier uit Meijel kwam 31 jaar geleden ter wereld. Maar niet als meisje. Ze is geboren als jongen; Romesh. Mick Beumers uit Panningen is 24 jaar geleden geboren als meisje; Pien. Beiden kwamen er op enig moment in hun leven achter dat ze niet in het juiste lichaam geboren zijn. En als dat gevoel steeds sterker wordt, staat je leven op z’n kop.

Emotionele impact en moeilijke keuzes
Het heeft een enorme emotionele impact. Wat is er toch aan de hand van mij? Wat zal de buitenwereld denken? Hoe kijkt m’n familie nu tegen me aan? Hoe ga ik dit vertellen? Allemaal vragen waar ze beiden intens mee hebben geworsteld. Tóch zetten ze door en gingen beiden het transitieproces in. Niet gemakkelijk, want je komt jezelf steeds weer tegen, zowel persoonlijk als in het werkzame leven. Je staat telkens voor moeilijke keuzes. Keuzes die je van tevoren niet kunt bedenken.

Romee
Romee is werkzaam in een echte ‘mannenwereld’: van een technische baan als ontwerpster van achtbanen (haar ‘jongensdroom’), naar nu een eigen salesbedrijf in de (internationale) pretparkenbranche. Geen gemakkelijk wereldje. Toch is ze heel open over haar transitie; ze geeft lezingen tijdens internationale beurzen in de pretparkenwereld en deelt haar ervaringen op social media.

Mick
Mick startte een opleiding in de beveiligingsbranche (lekker mannelijk!), maar kwam er later achter dat zijn hart bij de zorg ligt. Nu is hij afgestudeerd als klinisch verpleegkundige en begint in september bij Maastricht UMC+. Ook Mick besloot om zijn verhaal te vertellen: hij deed mee als ‘levend boek’ tijdens de Mensenbieb, geeft gastlessen in groep 8 van het basisonderwijs en schreef een boek over zijn transitie.

Hun verhaal mag verteld worden
Waarom Romee en Mick het belangrijk vinden om hun verhaal te delen? Om clichés te doorbreken. Om mensen die met hetzelfde probleem worstelen, een hart onder de riem te steken of zelfs verder te helpen. Om het bespreekbaar te maken. Om vooroordelen weg te nemen.

De Wereld van… Romee en Mick
Daarom zijn ze beiden onze gast in ‘De Wereld van… Romee en Mick’. Waar ze met jou in gesprek gaan en ingaan op vragen uit het publiek. Want vragen… tja, die krijgen ze in het dagelijks leven maar al te vaak: Wat is je oude naam? Val je op mannen of vrouwen? Kun je zwanger worden? Is het moeilijk om een relatie te krijgen?

Tijdens ‘De Wereld van…’ mag je vragen stellen aan een bijzondere gast met roots uit de regio. Je krijgt inzicht in onderwerpen en thema’s die passen in deze tijd. Het verruimt je blik, zorgt voor impact, inspiratie, begrip, ontmoeting en debat. Iedereen kan de opnames gratis bijwonen. Aanmelden is noodzakelijk. ‘De Wereld van…’ is een samenwerking tussen Omroep P&M en de Bibliotheek Maas en Peel. De bijeenkomst wordt uitgezonden op Omroep P&M.

Meer informatie vind je op www.debibliotheekmaasenpeel.nl

Deel dit bericht:

de-wereld-van-romee-en-mick-tekst

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact