Via Via

Je kent dat wel: je hebt een vraag, een probleem of een klusje en je weet niet wat je ermee moet. Je hebt geen idee waar je ermee heen moet. Of wie jou kan helpen. En je weet: er bestaan instellingen, organisaties, verenigingen en particulieren waar je met je probleem terecht zou kunnen. Maar je ziet door de spreekwoordelijke bomen soms het bos even niet meer. 

Je kent dat wel: je hebt soms wat tijd over en je zou graag mensen, die daar om vragen of even niet meer weten hoe nu verder, een handje willen helpen. Maar je hebt geen idee wie er op jouw hulp zit te wachten. Of waar je je goede wil, kennis, ervaring of deskundigheid met anderen kunt delen.

ViaVia is een “infoloket” dat zichzelf tot doel gesteld heeft om een voorziening te zijn vóór, maar ook dóór, alle inwoners van Maasbree. In een tijd waarin individualisering mensen steeds verder uit elkaar lijkt te drijven en van elkaar doet vervreemden, waarin mensen wegens drukte zichzelf en de ander voorbij hollen, waarin mensen dreigen te vereenzamen wil ViaVia mensen gaan verbinden.

Wij zijn elke woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig bij de Openbare Bibliotheek Maasbree. Loop gerust een keer binnen!

U kunt ook mailen of bellen: viavia@maasbree.nl of 06-51440325.

ViaVia

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact