Dorpsoverleg

Dorpsoverleg Maasbree: wat, waarom en hoe?

Wat?

Het Dorpsoverleg Maasbree is een stichting die zich inzet voor het verbeteren van de leefbaarheid van ons dorp. We zijn er voor alle inwoners, ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties die hier wonen of actief zijn. Dat doen we door:

  • Belangrijke uitdagingen of vraagstukken, die nu en in de toekomst in Maasbree spelen, bespreekbaar te maken en gezamenlijk tot oplossingen te komen. Het Dorpsoverleg gaat uit van de gemeenschappelijke betrokkenheid bij het dorp en probeert daarom verschillende belangen bij elkaar te brengen.
  • Initiatieven aan te jagen, te coördineren of te ondersteunen.
  • Het onderhouden van relaties met de gemeente en andere instanties. Belangenbehartiging via de verschillende netwerken wanneer voorzieningen onder druk komen te staan of wanneer dat waardevolle initiatieven kan ondersteunen.
  • Via Heerlyck Bree houden we zowel de lokale informatievoorziening op peil en proberen we een gevoel van samenhorigheid en trots op ons dorp te bevorderen.


Waarom?

Maasbree is een prettige plek om te wonen, te werken en te verblijven. Zo kennen we een rijk en divers verenigingsleven, een fraaie ligging in het groen, en een rijk palet aan activiteiten en evenementen.

Tegelijkertijd staat ons dorp voor uitdagingen die iedereen raken, jong of oud. Of het nu gaat over aanvullende woningbouw, het in goede banen leiden van vergrijzing en het zorgen voor elkaar, of het vergroenen en verfraaien van de bebouwde kom. Alleen samen kunnen we Maasbree klaar maken voor de toekomst. Het Dorpsoverleg Maasbree zet zich in om – samen met actieve inwoners – Maasbree stukje bij beetje sterker en mooier te maken voor iedereen.

Hoe?

Er zijn veel onderwerpen en ontwikkelingen die invloed hebben op het wonen, leven en werken in Maasbree. Dat betekent dat ook het werk binnen het Dorpsoverleg Maasbree zeer divers is qua inhoud. Om dat in goede banen te leiden zijn we georganiseerd in een zestal inhoudelijke netwerken die ieder worden begeleid door een of meerdere coördinatoren. De netwerken zijn:

  • Netwerk Wonen
  • Netwerk Zorg en Welzijn
  • Netwerk Groen
  • Netwerk Jeugd
  • Netwerk Voorzieningen
  • Heerlyck Bree


Naast de netwerken kent het Dorpsoverleg Maasbree een Dagelijks Bestuur dat bestaat uit de Voorzitter, Secretaris, Penningmeester en de Coördinator Heerlyck Bree.

Geïnteresseerd om bij te dragen aan een mooier en sterker Maasbree dat gericht is op de toekomst? Neem dan contact op met het secretariaat van het Dorpsoverleg via dorpsoverleg@heerlyckbree.nl . We helpen je graag verder, want bijdragen aan een “Heerlyck Bree” dat wil jij toch ook!


Samenstelling Dorpsoverleg Maasbree

Dagelijks Bestuur

Voorzitter: Jop Wijnands

Secretaris: Ben Smets (wnd.)

Penningmeester: Yvonne Moonen

Coördinator Heerlyck Bree: Gradje Nijssen


Netwerken

Heerlyck Bree: Gradje Nijssen

Netwerk Wonen: Theo Cox

Netwerk Zorg en Welzijn:  Hanneke Hinssen

Netwerk Groen: Sander Willems en Hay Lintjens

Netwerk Jeugd: Bobby Roefs

Netwerk Voorzieningen: Ben Smets

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact