Toeristische wandelingen door Peel en Maas dankzij boekje met ‘dorpsommetjes’

Wandelen door de toeristische en natuurrijke omgeving van Peel en Maas wordt vanaf nu een stuk makkelijker dankzij een nieuw boekje. Elf ‘dorpsommetjes’ tonen de natuur, kunst en andere bezienswaardigheden in de verschillende kernen.

Wandelroutes

Het boekje is uitgegeven door het Toeristisch Platform Peel en Maas en de VVV’s. De wandelroutes zijn tot stand gekomen met medewerking van de vrijwilligers van het Wandelroutenetwerk Peel en Maas en volgen de wandelknooppunten. Naast de routes staan er ook informatie over de omgeving en diverse foto’s in het boekje.

“Elk ommetje heeft zijn eigen karakter en laat zien hoe divers onze gemeente is”, aldus het Toeristisch Platform. “Voor elke wandelaar zit er wel een geschikt rondje tussen; lekker kort of wat meer kilometers. Enkele ommetjes zijn ook aan elkaar te knopen.”

Het boekje met de elf ‘dorpsommetjes’ kost €2,95 en is verkrijgbaar bij de VVV’s in Kessel, Panningen, Meijel en Baarlo.

Bron: Omroep P&M

Deel dit bericht:

Closeup of male legs hiking in nature.

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact