Anekdotes uit de Dorpsontmoeting

De Dorpsontmoeting in Maasbree is een fijne ontmoetingsplek voor senioren, waar uit een uitgebreid aanbod aan activiteiten gekozen kan worden. Tijdens die activiteiten is het gezellig en wordt er heel wat afgekletst. Zo komen ook de nodige anekdotes aan bod:

“Vroeger lag op de Kemp de sportzaal met ervoor een mooie beveiligde vijver. Tegenover lag de school. Op school gaf een juffrouw les. Zij had een zoontje die luisterde naar de naam Arthur. Komt een jongetje de klas in rennen. Juffrouw Juffrouw 8 uur zit in de vijver!”

“Een buurman wist dat zijn verdere buurman een hele hoge houten ladder bezat. Op een mooie dag kwam hij vragen om die ladder te lenen. Hij moest kersen plukken. De ladder nooit terug gezien. Een paar jaar later kwam de man van de ladder bij de buurman in de winkel. Zegt die winkelier als je ooit een lange ladder nodig hebt om fruit te plukken wij hebben er een.”

“Kwam een vrouw bij de slager. Zij droeg altijd zelf gebreide onderrokken. Wat was het geval. Onder uit haar boven jurk hing een lange losse draad. ’t Zoontje van die slager ging op die draad staan zodat hij die draad op kon rollen tot een bol. Hij achter de vrouw aan gelopen tot bij haar huis. Toen de vrouw binnen was klopte hij aan en zei : ich kom ugge ongerrok truuk bringen.

Mijn vader was vanaf Maasbree geweest dansen. Hij fietste richting Hout-Blerick zonder carbid lamp op zijn fiets. Op afstand ja hoor de veldwachter. Toeval wilde dat in Baarlo langs de Napoleonsbaan de bommen gesnoeid waren. Takkenbossen lagen langs de weg.  Mijn vader had wat voorsprong. Afstappen takkenbossen op de weg. Politie van de fiets takkenbossen aan de kant enz. Mijn vader is zonder bekeuring thuis gekomen.

We hebben een keetje met een heel stel bij iemand thuis, waarvan we wisten dat hij met de kermis altijd koude schotel in huis had. De volière met vogels open gezet en tegen die eigenaar gezegd dat als we straks koude schotel  zouden krijgen we zouden helpen met vogels vangen.

“Kwam s ’nachts thuis met fiets zonder licht. De veldwachter achter me aan. Juffrouw U rijdt zonder licht. Afstappen en verder lopen. Ja meneer de agent, heb ik al geprobeerd. Brand even goed niet.

Na een middenstand vergadering werd er een kaartje gelegd. 1 persoon kon niet tegen zijn verlies. Hij hield het voor gezien en ging naar huis. Hij zei doe maar wat met mijn verloren geld. Wij na afloop naar de friettent. We hebben daarna persoonlijk een frikandel speciaal bij hem in de brievenbus gedeponeerd.

Deel dit bericht:

dorpsontmoeting-min

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact