Winnaar boek “Maasbree door de eeuwen heen”

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek “Maasbree door de eeuwen heen” mocht Heerlyck Bree een exemplaar weg geven. Inmiddels is de winnaar bekend. Het lot heeft bepaald dat het boek gewonnen is door Ben Simons! De prijs zal uitgereikt worden tijdens de boekpresentatie.

Het boek is een rijk geïllustreerde bloemlezing (204 blz.) en geeft de ontwikkeling weer van het Bree uit 1240 tot het dorp Maasbree anno 2024. Het geeft een beeld van de rol van de kerk, de notabelen, de boeren, de dagloners, de dingen die zij meemaakten en de omstandigheden waar ze wel, maar vaak ook geen grip op hadden.

De officiële presentatie van ‘Maasbree door de eeuwen heen’ vindt plaats op 30 juni 2024 om 11.00 uur in de Rabobankzaal van het Hoës van Bree, Kennedyplein 5, 5993BT Maasbree.

Deel dit bericht:

maasbree-door-de-eeuwen-heen-min

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact