Dit evenement vindt plaats op:

Ruiter uit Maasbree met Nederlands team naar Abu Dhabi

Loewie Joppen uit Maasbree maakt onderdeel uit van het Nederlands team voor de Nations Cup-wedstrijd in Abu Dhabi. Bondscoach Jos Lansink selecteerde de 60-jarige ruiter samen met Leopold van Asten, Kim Emmen en Jur Vrieling.

Lansink bouwt een team met zowel ervaren als jonge ruiters en Joppen lijkt serieus in de plannen van de bondscoach voor te komen. Vorig jaar debuteerde hij op 59-jarige leeftijd op het hoogste internationale niveau in de paardensport.

Hoogste niveau
De Nations Cup is een toernooi op het allerhoogste niveau. Na vier wedstrijden plaatsen de beste acht landen zich voor de finale in oktober. Het Nederlands team trapt het toernooi op 8 februari af in Abu Dhabi. Daarna loopt de weg naar de finale in Barcelona via Amerika, Zwitserland én Rotterdam.

Olympische Spelen
Tussendoor, of beter gezegd: midden in het seizoen, staan voor het Nederlands team ook nog de Olympische Spelen voor springteams op het programma. Die worden vanaf 27 juli in de kasteeltuin van het Paleis van Versailles gehouden.

Foto: Loewie Joppen, Omroep P&M
Bron: Omroep P&M

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact