Dit evenement vindt plaats op:

Renovatie voor De Blokhut in Maasbree

De Blokhut in Maasbree is toe aan een tweede renovatie. Het onderkomen van Jong Nederland Maasbree wordt onder handen genomen zodat het de komende decennia weer vooruit kan. Het gebouw werd in 1979 door vrijwilligers gebouwd en 20 jaar later voor het eerst gerenoveerd en uitgebreid. De Maasbreese blokhut beschikt over een internationaal toegankelijkheidscertificaat. Het gebouw is volledig toegankelijk voor mindervaliden en dat maakt De Blokhut uniek.

Verduurzamen
Het dak, met een omvang van 430 vierkante meter, lekt en daarom is er een nieuw dak nodig. Ook moeten de ramen worden vervangen zodat De Blokhut kan verduurzamen. Het verduurzamen van de gevel is al voltooid, nu de rest nog. En dat kost natuurlijk geld, weet ook John Grutters. Hij loopt al sinds het prille begin rond bij De Blokhut. “Jong Nederland beschikt zelf niet helemaal over het geld dat we hiervoor nodig hebben. Er is in de loop der jaren wel gereserveerd, maar dat is niet voldoende”, legt Grutters uit.

Bron: Omroep P&M

Lees het volledige artikel op de P&M website

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact