Dit evenement vindt plaats op:

Jong Nederland Maasbree: Collecte Jantje Beton

Van 4 t/m 7 maart komen de kinderen van Jong Nederland Maasbree aan de deur voor de jaarlijkse Jantje Beton collecte. Dit jaar is het voor Jong Nederland Maasbree extra belangrijk om langs de deuren te gaan. De opbrengsten van deze collectie gaat naar de renovatie van de Blokhut van Jong Nederland Maasbree. Jong Nederland en andere organisaties uit Maasbree hebben in het verleden meerdere malen met succes bij Jantje Beton mogen aankloppen. De Blokhut, die nu gerenoveerd en verduurzaamd gaat worden. En waar wekelijks zo’n 150 kinderen spelen heeft in haar bestaan meerdere keren, met succes een beroep mogen doen op Jantje beton. Maar ook verschillende speelvoorzieningen in ons dorp zijn, danks zei de Jantje Beton collecte tot stand gekomen. De collecte van Jantje Beton levert sowieso gedeeld geluk op: de ene helft van de collecteopbrengst besteed Jong Nederland zelf. De andere helft gaat naar het Nationaal Jeugdfonds voor hun overige projecten.

De doelstelling van deze collecte is duidelijk. Jantje Beton wil kinderen laten spelen, in een speeltuin, trapveldje of jeugdgebouw. Juist in deze tijd van computerspelletjes is het belangrijk dat kinderen in de buitenlucht hun spelletje spelen. Weg van de betonnen pleintjes. Weg tussen de betonnen muren. Maar gewoon ravotte op grasveldjes met speeltoestellen of spelen in het bos.

De afgelopen jaren hebben we met succes gewerkt met een QR-code. Indien u geen contant geld in huis heeft kunt u gebruik maken van de QR-code. Deze zit bevestigd op de collectebus. Bent u niet thuis. Geen probleem. Wij stoppen dan een boekenlegger in de bus waarop de QR-code is geplakt. Zo kunt u alsnog bijdragen aan het werk van Jong Nederland Maasbree.

Jong Nederland Maasbree doet niet mee aan de “goede doelen week”. Dit omdat we meeliften met de landelijke campagne van Jantje Beton. De opbrengst gaat zonder tussenkomst van derde, rechtstreeks naar beide clubs. Een goede reden te meer om straks gul de portemonnee te trekken als de Breetse kinderen met hun collectebus aan de deur staan. Voor de goede orde. Onze kinderen hebben een kaartje bij zich waarmee ze zich kenbaar kunnen maken, En als ze aan de deur komen is er altijd een leider of leidster in de buurt waar u vragen aan kunt stellen.

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact