Dit evenement vindt plaats op:

Oranje Fonds organiseert NL Doet

Help helden, goed doeners en omkijkers naar de medemens gezocht!

De Zorggroep nodigt iedereen uit om zich aan te melden voor de NLdoet activiteiten op de zorglocaties in gemeente Peel en Maas.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 20e keer NLdoet. Ook locatie Broekstraat in Maasbree doet mee. Van klusjes in de tuin op vrijdag tot het maken van een duofietstocht met bewoners op zaterdag: we zoeken nog vrijwilligers!

“Vrijwilligers kunnen echt het verschil maken als het gaat om het stukje welzijn van bewoners. Ze zijn vaak die bijzondere ondersteuners zonder zorgtaken, die gezelligheid meebrengen en zorgen voor een fijne sfeer”, zegt Anoushka Verspaij, procesbegeleider vrijwilligers bij De Zorggroep. “NLdoet is een mooie manier voor mensen om vrijwilligerswerk te ervaren, en om bergen werk te verzetten. We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom.” Mensen die bij zorglocatie Broekstraat Maasbree in actie willen komen, kunnen zich aanmelden via de website van het Oranje Fonds, www.oranjefonds.nl/nldoet. Of bel met Anoushka voor meer informatie over de activiteiten, 06 16 16 98 89.

Ertoe doen

Maatschappelijke organisaties kunnen met deelname aan NLdoet ertoe doen en mensen laten voelen dat ze ertoe doen. NLdoet is voor veel mensen een eerste kennismaking met vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds wil de deelnemers laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Mensen beleven er plezier aan belangeloos iets voor een ander te doen, en doordat er enorme keuze aan activiteiten is, kan iedereen iets passends vinden.

Vrijdag 15 maart

Zorglocatie Broekstraat Maasbree: Bankjes maken voor bij de ingang van 13.30 tot 16.30 uur.

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact