Dit evenement vindt plaats op:

Nieuwe sporthal Maasbree moet op plek sportschool komen

Het college van Peel en Maas wil sporthal d’n Adelaer in Maasbree slopen en een nieuwe hal bouwen op de plek waar nu Sportcenter Dynamic ligt.

Al jaren wordt er gesproken over de sporthal in het dorp. De huidige sporthal D’n Adelaer is 45 jaar oud. Het gebouw voldoet niet meer aan de huidige normen en eisen. De installaties zijn in slechte staat. Op verzoek van de gemeenteraad is voor de locatiestudie gekeken naar mogelijkheden in de sportieve omgeving aan de Breetse Peelweg. Hier ligt het voetbalterrein en is een sportschool gevestigd. Op de plek werd in 2022 ook al eens gekeken. De voetbalclub had bezwaren. Het zou een té grote impact hebben op de bestaande ruimte en de uitstraling en het gebruik van de voetbalaccommodatie. De hal zou in dat voorstel voor het hoofdgebouw komen te liggen. De leden en het bestuur van de vereniging gaven daarom geen groen licht.

Bron: Omroep P&M

Lees het volledige artikel op de P&M website

Lees het volledige raadsvoorstel op de website van de Gemeente Peel en Maas

Deel dit evenement:

dynamic

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact