Dit evenement vindt plaats op:

Archiefportaal gemeente doorzoekbaar op PeelenMaasNet

Vanaf vandaag wordt het archiefportaal van de gemeente Peel en Maas ook doorzocht als er zoektermen op PeelenMaasNet worden ingevoerd. De gemeente en PeelenMaasNet vinden het belangrijk dat relevante historische informatie via één portaal te vinden is. De inrichting op PeelenMaasNet is tot stand gekomen in onderlinge samenwerking.

De bezoeker kan ervoor kiezen om de zoekresultaten verder te raadplegen. Door het simpel aanklikken van het blok gemeente Peel en Maas, komt men in het archiefportaal. Daar kan er zonder hulp zelf al gezocht worden in het openbare gemeentearchief. Door het tabblad PeelenMaasNet weer aan te klikken, of door het tabblad gemeente te sluiten gaat men terug naar de website van PeelenMaasNet.
Met de toegankelijkheid van het archiefportaal op PeelenMaasNet wordt de nieuwsgierigheid van bezoekers naar het archief van de gemeente opgewekt en zal resulteren in het bekijken en doorlezen van aanwezige archiefstukken die openbaar bereikbaar zijn.
Het archiefportaal van de Gemeente Peel en Maas is al rechtstreeks te gebruiken.

www.peelenmaasnet.nl
www.peelenmaas.nl

Foto: Huis van de Loo, Collectie Frits Wijnen

Deel dit evenement:

Huis van de Loo, Collectie Frits Wijnen

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact