Woonmanifest overhandigd aan college Peel en Maas

Een vernieuwde aanpak moet ervoor zorgen dat de woonambities in Peel en Maas kunnen worden nageleefd. Dat schrijven de werkgroepen Wonen en de gezamenlijke dorpsoverleggen in een woonmanifest, dat donderdag werd aangeboden aan het college. Vooral samenwerkingen moeten een cruciale rol gaan spelen.

Woningnood

Het is overduidelijk: er is woningnood in Peel en Maas. Met name voor startende, zorgbehoevende, alleenstaande en financieel mindervermogende inwoners is het vooruitzicht schrijnend. De woningnood heeft ook grote impact op de leefbaarheid in de dorpen. Een aantal kleine kernen ervaren nu al de nodige problemen om voorzieningen en het verenigingsleven draaiende te houden. De werkgroepen Wonen en de dorpsoverleggen concluderen dat er zwaarwegende maatschappelijke belangen spelen op het gebied van wonen in de gemeente.

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie de website van Omroep Peel & Maas

Deel dit bericht:

House with stacks of money and a rising curve symbolizing rising real estate prices

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact