Start bestrijding eikenprocessierupsen 25 april 2024

Op donderdag 25 april 2024 start de biologische bestrijding van de eikenprocessierups 2024 in Peel en Maas. Het werk wordt uitgevoerd door Herman Vaessen Tuin Boom Groen uit Maasbree.

Waar gaan we de bestrijding uitvoeren?

Er wordt niet bestreden in parkjes, onverharde wegen, recreatieve fiets- en wandelroutes en bossen. Ook de Provincie en omliggende gemeenten voeren de bestrijding op deze wijze uit.

Bestrijding

We bestrijden de rupsen op een milieuvriendelijke wijze met het biologisch middel XenTari. Hiermee kunnen we een preventieve bestrijding uitvoeren waardoor de overlast voor de bevolking grotendeels uit blijft. Omdat het middel biologisch is, zijn er geen lichamelijke ongemakken voor inwoners, de uitvoerenden en voor dieren. Om te voorkomen dat het middel tijdens het spuiten in huis komt, verzoeken wij u ramen en deuren tijdens de bestrijding te sluiten.

Planning:
Maasbree: 14,15 en 16 mei

Bron: Gemeentenieuws Peel en Maas

Voor het volledige artikel zie de website Gemeente Peel en Maas

Deel dit bericht:

Processierups 94c9a9b_w600_eikenprocessierups

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact