REMINDER: DEEL OP 30 MEI UW VERHAAL OVER DE HEILIGE ALDEGUNDISKERK

Het Dorpsoverleg en de parochie nodigen inwoners van Maasbree uit om op donderdagavond 30 mei tussen 19.00 en 21.00 uur een bezoek te brengen aan de Heilige Aldegundiskerk. De adviseurs van Stadsbouwers gaan op deze avond graag met u in gesprek over het verleden, heden en de mogelijke toekomstige functies van het kerkgebouw naast het huidige religieuze gebruik.

Op 25 april las u op onze website al over het onderzoek naar de Heilige Aldegundiskerk. Afgelopen april vond in het kader van het onderzoek naar het kerkgebouw een eerste inspiratiesessie plaats met een deel van de leden van de parochie en met vrijwilligers van de kerk. Nu gaat Stadsbouwers graag met inwoners van Maasbree in gesprek over de Heilige Aldegundiskerk. Dit doen ze in de vorm van een inspiratiesessie op 30 mei.

Goed om te weten

· Heeft u mooie foto’s of objecten die passen bij uw persoonlijke herinneringen aan de kerk? Neem deze dan vooral mee naar de inspiratiesessie!

· U kunt tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen.

· Stadsbouwers doet onderzoek in opdracht van het Dorpsoverleg. Het onderzoek wordt in afstemming met de parochie mogelijk gemaakt en wordt gefaciliteerd door de gemeente Peel en Maas. De Heilige Aldegundiskerk staat midden in uw dorp, we vinden het daarom heel belangrijk om in dit onderzoek met u in gesprek te gaan over de toekomst van de kerk.

Wilt u alvast meer weten over het onderzoek en de inloopsessie van volgende week donderdag? Bekijk dan zeker ook het nieuwsitem dat deze maand is uitgezonden door Omroep P&M.

Graag tot ziens op 30 mei,

Deken Varela, Parochie H. Aldegundis Jop Wijnands, Dorpsoverleg Maasbree

Marco Baetsen, Stadsbouwers

Deel dit bericht:

Heilige Aldegundiskerk

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact