De Bonte Specht en Kelderkunst exposeren in bieb Maasbree

Waar een bijzondere ontmoeting wel niet tot kan leiden. Leden van De Bonte Specht in Maasbree en Kelderkunst in Blerick sloegen samen de handen ineen voor een kunstexpositie in de Maasbreese bibliotheek.

Vrijdag werd de expositie feestelijk geopend met veel muziek. Ook werd het Gedicht van Kwetsbaarheid opgedragen.

Verbinden

De naam van de expositie is ‘Over de streep’, wat staat voor de verbinding die de kunstenaars met een kwetsbaarheid willen creëren. Loes Baijens van Kelderkunst is de initiatiefnemer van de expositie. Ze trok de stoute schoenen aan en nam contact op met de bibliotheek in Maasbree. “Eerst zeiden ze: Blerick, Maasbree, dat klopt niet helemaal. Daarom mochten we hier eerst niet hangen. Daarna kreeg ik een belletje dat ik toch kon langskomen”, vertelt Loes. Tijdens het gesprek werd geopperd om De Bonte Specht bij het plan te betrekken en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie website Omroep P&M

Deel dit bericht:

De Specht ba1e96854fff37b9a3ff29d338235781

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact