Raad akkoord over Laefplein, ondanks zorgen over veiligheid en verkeer

Het Laefplein in Maasbree wordt een groen plein met appartementen. De gemeenteraad gaat in de raadsvergadering akkoord met het plan om het Maasbreese plein op te knappen. Dat werd dinsdagavond besloten in de commissievergadering. Ook worden de zorgen van omwonenden over met name de verkeersveiligheid serieus genomen.

Appartementen en commerciële ruimten

Het gebied aan de Baarlosestraat en Dorpstraat in Maasbree moet een ontmoetingspunt worden met veel groen. Daarmee moet het versteende plein sfeervoller worden. Dat gaat wel ten koste van de autogarage en de voormalige bakkerij, waarvan de panden naar de vlakte gaan. Op die plek komen in totaal 18 levensloopbestendige appartementen en verschillende commerciële ruimten. Verder wordt Café De Pool uitgebreid. Het openbare gebied tussen het café en het te bouwen complex wordt door de gemeente ingericht als Laefplein.

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie website Omroep P&M

Deel dit bericht:

727b692fca8e6b5a7fcd7b29140e13cd

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact