Kinderen noodopvang in Maasbree krijgen onderwijs in gemeenschapshuis In Kepèl in Panningen

Vanaf 1 oktober 2024 krijgen de kinderen die verblijven op de noodopvang voor asielzoekers in Maasbree onderwijs in ruimtes van gemeenschapshuis In Kepèl in Panningen. Het gaat om ongeveer 40 kinderen.

De Taalschool

Wethouder Erik Nijssen geeft aan: “Onderwijsorganisatie Prisma is erin geslaagd een team samen te stellen van ervaren leerkrachten en onderwijsbegeleiders die met veel deskundigheid, plezier en inzet aan de slag gaan om de kinderen volledig onderwijs te bieden. De plek waar de kinderen les krijgen wordt de Taalschool genoemd. Deze plek staat in nauwe verbinding met basisschool de Groenling, onder wiens verantwoordelijkheid het onderwijs voor deze kinderen valt. Daarnaast is het mogelijk samen te werken met andere personen of organisaties die van het gemeenschapshuis gebruik maken. Zowel het gemeenschapshuis als de school zien mooie kansen om de kinderen zo goed mogelijk de Nederlandse taal en gebruiken te leren, en verbindingen te laten ontstaan met andere kinderen en volwassenen.”

Buiten spelen en vervoer

Het is de bedoeling dat de kinderen in gemeenschapshuis In Kepèl onderwijs krijgen voor de periode dat de noodopvang in Maasbree er is. Dit is tot 4 maart 2026. De kinderen maken voor het buiten spelen in de pauzes gebruik van het grasveld aan het Dokter Poelsplein. De omwonenden zijn hierover geïnformeerd. Het vervoer van Maasbree naar Panningen en andersom wordt geregeld.

Middelbaar onderwijs

De middelbare schoolkinderen van de noodopvang gaan sinds april naar ISK Taalrijk in Horst.

Bron: Persbericht Gemeente Peel en Maas

Deel dit bericht:

Opvang 926326808581adb476f674e7a14f51e4

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact