Even voorstellen: Rubin

Graag stellen we Rubin aan jullie voor. Rubin woont in de Broekstraat in Maasbree, samen met een aantal andere bewoners. Ze krijgen daar begeleiding van Daelzicht, een organisatie voor zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking.

Wie is Rubin?

Rubin is een vriendelijke jongen die wat verlegen overkomt. Hij heeft vaak even tijd nodig om te wennen aan andere mensen, de omgeving en nieuwe situaties. Hij vindt het leuk om spelletjes op de computer te doen. Rubin gaat ook graag naar buiten om naar de winkel te gaan of een rondje te wandelen in Maasbree. Misschien ben je hem wel eens tegengekomen.

Rubin heeft soms een aanval

Rubin heeft soms een niet-epileptische aanval. Dit kun je zien als een uiting van emoties of spanning. Rubin ligt dan stil op de grond, meestal op zijn zij. Of hij zit heel stil op een stoel of bank. Hij hoort wat je zegt, maar reageert niet. Soms maakt hij schokkende bewegingen met zijn armen en benen. Het komt wel eens voor dat hij zo’n aanval krijgt als hij op pad is in de buurt. Dat is natuurlijk vervelend maar niet gevaarlijk.

Wat kun je voor hem doen?

Kom je Rubin buiten tegen en zie je dat hij een aanval heeft?

  • Check dan of hij op een veilige plek ligt en gewoon ademt. Ligt hij veilig, verplaats hem dan niet en blijf bij hem.
  • Ligt hij niet veilig, verplaats hem dan samen met (een) andere omstander(s). Vertel Rubin steeds wat je gaat doen en waarom! Hij kan niet reageren maar hij hoort je wel.
  • Bel zijn begeleiders van de Broekstraat. Rubin heeft een bandje om zijn pols met het telefoonnummer. Dat staat ook op een kaartje in de portemonnee in zijn jaszak en zijn SOS- ketting. Bel niet met 112! Zo’n aanval gaat vanzelf over. Rubin staat dan vanzelf op.

We zoeken vrijwilligers

We zoeken mensen in de buurt die Rubin willen begeleiden als hij een aanval heeft. We maken daarvoor een appgroep. Je hebt hier geen zorgachtergrond voor nodig. Woon je in Maasbree en wil je hiervoor aanmelden of heb je hier vragen over? Neem contact op met coördinerend begeleider Annelies de Swart: annelies.deswart@daelzicht.nl / 06 – 15 42 36 35.

Namens Rubin: bedankt voor je aandacht en tot ziens in Maasbree!

Bron: Daelzicht

Deel dit bericht:

rubin-min

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact