De gevolgen van 8 maanden kletsnat weer

Al vanaf oktober 2023 valt er heel veel neerslag. De maand mei 2024 breekt weer een neerslagrecord. We proberen zoveel mogelijk water af te voeren naar de Maas. Maar tegen zoveel regen is geen watersysteem opgewassen. Het grondwaterpeil was nog nooit zo hoog en het water trekt de grond niet meer in.

De situatie zorgt voor veel overlast, ook in de directe leefomgeving. We begrijpen de zorgen en frustraties bij jou als inwoner en ondernemer. Onze medewerkers zijn er dagelijks mee bezig om dit zoveel mogelijk te beperken.

𝗪𝗮𝘁 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗱𝗲 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗹𝗴𝗲𝗻 𝗶𝗻 𝗱𝗲 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗯𝗮𝗿𝗲 𝗿𝘂𝗶𝗺𝘁𝗲?

💠Voor het beheer van het groen: de weelderige onkruidgroei is niet bij te houden. Hierdoor zijn er plekken met meer onkruid dan normaal.

💠Zandwegen en bermen drogen niet op. Het egaliseren en opknappen van onverharde wegen en bermen kan niet bij natte omstandigheden en blijft dus liggen.

💠Werk aan het riool moeten we soms stopzetten door het hoge grondwater. Of we moeten eerst bemaling plaatsen, zodat het werk door kan gaan.

💠Aanbrengen van bestratingen loopt vertraging op omdat de funderingslagen te nat zijn om bestrating op aan te brengen en aan te trillen.

𝗩𝗲𝗿𝘁𝗿𝗮𝗴𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻

Door de nattigheid lopen verschillende projecten vertraging op. We vragen om jouw begrip en hopen op droger weer, zodat de kwaliteit van de openbare ruimte weer wordt zoals je van ons gewend bent.

Bron: Facebook Gemeente Peel en Maas

Deel dit bericht:

Nattigheid 447891739_841325821360094_1115132824880565918_n

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact