Boekentaxatie met taxateur Arie Molendijk

Heb jij misschien nog zo’n pareltje in de kast liggen, en ben je nieuwsgierig of dit echt iets bijzonders is? Zo’n bijzonder boek, een oude brief of bijvoorbeeld een landkaart? Op deze taxatiemiddag gebruikt Arie Molendijk zijn kennis en jarenlange ervaring om jou precies te vertellen wat je in handen hebt!

Arie Molendijk taxeert in De Bibliotheek in Maasbree op vrijdag 21 juni van 14.00-16.30 uur je oude boeken zoals oude (staten)bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten.

De landelijk bekende taxateur werkt al jaren samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere bibliotheken en overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Molendijk: ‘De taxaties die ik verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op recente opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op veilingen. De taxaties vinden altijd plaats op mijn taxatiedagen, dus niet via foto’s, telefoon of per e-mail.’

De kosten voor een taxatie zijn vijf euro voor één tot tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere collecties/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, kunnen variëren van 25 tot vijftig euro, dit wordt vooraf besproken. ‘U krijgt alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, voor waardevolle boeken met een waarde vanaf tweehonderd euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.’
Je bent van harte welkom op deze bijzonder middag! Vrije inloop zonder afspraak.
Voor meer informatie en andere taxatiedagen: www.molendijkboeken.nl

Bron: Bibliotheek Peel en Maas

Deel dit bericht:

Boeken taxatie IMG-20240603-WA0008

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact