Aantal inwoners dat zorgpremie niet kan betalen stijgt

Het aantal inwoners uit de gemeenten Beesel en Peel en Maas dat de zorgpremie niet kan betalen stijgt. Ruim 0,5 procent van alle inwoners in die gemeenten kan de premie niet meer ophoesten.

Stijging

Er wordt in dit onderzoek gekeken naar zogeheten wanbetalers. Dat zijn mensen die een half jaar lang geen zorgpremie hebben betaald. Dat aantal is in Peel en Maas van 170 inwoners naar 190 gestegen en in Beesel van 80 naar 90 inwoners. Daarnaast stijgt in beide gemeenten het aantal mensen met betalingsproblemen. Deze mensen hebben de afgelopen zes maanden wel betaald, maar hebben moeite om alles financieel rond te krijgen.

Bron : Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie website Omroep P&M

Deel dit bericht:

Piggy bank with stethoscope isolated on light blue background with copy space. Health care financial checkup or saving for medical insurance costs concept.

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact