26 bomen voor de Molenstraat start van groene revolutie? 

Zaterdag 23 maart was het dan zo ver; het eerste collectieve ‘plant a tree for free’-project in Maasbree. 26 bomen vonden hun plek in voortuinen in de Molenstraat en het Netwerk Groen is blij met deze eerste zege van hun campagne. Er is hard gewerkt geworden door de vrijwilligers en hoveniers om deze eerste aanplant zo goed mogelijk te laten slagen. De eerste boom werd geplant door wethouder Van Lierop. 

Het Netwerk Groen (onderdeel van het Dorpsoverleg) heeft in de tweede helft van vorig jaar dit initiatief opgezet in samenwerking met de gemeente en professionals.  Er lagen op de Molenstraat, onderdeel van de hartlijn van Maasbree, een hoop kansen. “De Molenstraat is een belangrijke verkeersader van het dorp maar is te nauw voor openbaar groen. Wel zijn er veel grote voortuinen waar gerust een boompje bij kon”, aldus Sander Willems van het netwerk. De gemeente zorgde met de hoveniers voor aanplant van gratis bomen in voortuinen, de werkgroep zorgde voor de connectie met de buurt. 

“De groene facelift van de Molenstraat, zal hopelijk ook andere mensen in het dorp aanmoedigen om bij de gemeente aan te kloppen voor een gratis boom in de voortuin” vult Bobby Roefs, ook van het Netwerk Groen nog aan. 

Er zijn inmiddels meerdere straten die geïnteresseerd zijn in het project, dus de werkgroep gaat gestaag door. Van de Arnoudstraat en Venloseweg hebben zich al diverse enthousiaste bewoners gemeld. Particulieren kunnen zich vanaf nu, individueel maar nog liever collectief, aanmelden voor een gratis boom op de website van de Gemeente Peel en Maas. Hier vindt u de voorwaarden, de aanplant momenten, een lijst met bomen waaruit u kunt kiezen en het aanmeldformulier. Wilt u graag meer lezen en/of u aanmelden, dan kan dat via de Peel en Maas website: Get a Tree for Free.

Het verdere vergroenen van het dorp is door de inwoners hoog op de agenda gezet voor een beter leefbaar Maasbree, doet u ook mee? 

Omroep P&M maakte van de boomplantdag op 23 maart een leuke reportage. Wilt u deze nog eens terugzien, bekijk dan onderstaande video. 

Deel dit bericht:

molenstraat-min

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact