Dit evenement vindt plaats op:

Wandelvoetbal in Maasbree krijgt impuls

Sinds 1,5 jaar is Maasbree een stukje nieuw sportaanbod rijker: wandelvoetbal. Deze activiteit binnen voetbalvereniging MVC ’19 werd recent beloond met een bijdrage door de Rabobank binnen het project Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage.

Onder de naam Oldstars werd wandelvoetbal in 2013 door het Nationaal Ouderenfonds opgericht om meer ouderen aan het sporten te krijgen en te houden. Ook wordt deze doelgroep de mogelijkheid geboden om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Wat is wandelvoetbal?

Wandelvoetbal is een aangepaste vorm van voetbal, gericht op senioren. MVC hanteert hierbij een leeftijd vanaf 55 jaar. Belangrijke aanpassingen zijn, dat er niet gerend mag worden, dat het veld kleiner is (25×40 mtr), dat de teams kleiner zijn (6 spelers) en de wedstrijden korter (15 minuten).  

Andere aanpassingen die deze sportvorm geschikt maken voor senioren zijn:

• Slidings zijn niet toegestaan.

• Buitenspel is niet van toepassing

• De bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld

• Er wordt gespeeld zonder keepers

• Lichamelijk contact is niet toegestaan

• Het doel is kleiner

• Er mag doorlopend gewisseld worden

Overtredingen worden over het algemeen bestraft met een indirecte vrije trap.

Start van wandelvoetbal in Maasbree

Bij MVC ’19 ontstond aan het begin van het seizoen 2022-2023 tijdens de 3e helft van een wedstrijd van het 1e elftal het idee om ook te starten met wandelvoetbal. Diverse verenigingen in de regio hadden deze nieuwe voetbalvorm al omarmd. Het feit dat er voldoende animo en steun vanuit MVC voor was, resulteerde in de oprichting van de commissie Next Level Old Stars binnen MVC.

Op 19 augustus 2023 werd er een try-out georganiseerd met medewerking van RKMSV uit Meijel en SV Melderslo. Op diverse plekken in Maasbree werden oude voetbalschoenen van zolder gehaald om weer dienst te doen tijdens een echte wedstrijd. Na deze officieuze start van wandelvoetbal in Maasbree werden de Britse Next Level Old Stars direct ingepast in het schema van dit lopende seizoen. Met een team van 18 spelers wordt de “strijd” aangegaan!

Recente impuls

Vorige week kreeg de afdeling wandelvoetbal van MVC nog een aangename verrassing. Nadat ze hadden ingeschreven voor het project Rabo Coöperatieve Duurzaamheidsbijdragekregen ze een cheque overhandigd waarmee het mogelijk maken van voetbal op een hogere leeftijd in Maasbree verder ontwikkeld kan worden.

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact