Dit evenement vindt plaats op:

Peel en Maas gaat samenwerken met Dierenambulance Midden-Limburg

Dierenambulance Midden-Limburg is voor minimaal één jaar de partner voor de opvang van zwerfdieren in Peel en Maas. Sinds 2019 had de gemeente een overeenkomst met Stichting Dierenopvang Op de Smakterheide in Smakt, maar die partij gaf onlangs aan het contract niet te willen verlengen.

Juridische aspecten

Aangezien de gemeente niet zelfstandig in staat is om zwerfdieren op te vangen, is het noodzakelijk een nieuwe contractpartner te vinden. Die werd gevonden in Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE). Het college besloot op 18 december om toe te treden tot deze samenwerking, maar aan het einde van het jaar bleken de juridische aspecten niet tijdig genoeg geregeld.

Tussenoplossing

Om dit jaar toch te voldoen aan de wettelijke verplichting om zwerfdieren op te vangen, gaat de gemeente als tussenoplossing een tijdelijke samenwerking van één jaar aan met Dierenambulance Midden-Limburg. De overeenkomst gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2024. Zodra ROZE de benodigde diensten kan aanbieden, neemt die organisatie de verantwoordelijkheden over.

Bron Omroep PenM

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact