Dit evenement vindt plaats op:

Oude boeken en kaarten getaxeerd in bibliotheek Maasbree

Wie thuis nog oude boeken, foto’s of kaarten heeft liggen, kon vrijdag terecht in de bibliotheek in Maasbree. Daar zat taxateur Arie Molendijk klaar om de waarde van deze exemplaren te bepalen.

De taxateur had het druk. Er waren vrijdagmiddag heel wat mensen die benieuwd waren hoe waardevol hun bezit eigenlijk is. Molendijk nam bij iedereen uitgebreid de tijd om de objecten te bestuderen, om vervolgens een oordeel te vellen.

1500 euro

Meer dan men lief is concludeerde hij dat de aangeboden stukken ietwat tegenvielen. “Het is niet veel, hoor”, zo klonk het regelmatig uit de mond van de Rotterdamse taxateur, die voor zijn taxaties door het hele land reist. Het meest bijzondere exemplaar dat hij tegenkwam, had een waarde van meer dan 1500 euro: een oud boek met daarin een enorme foto van een kerkbrand in Amsterdam.

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie website Omroep Peel&Maas

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact