Dit evenement vindt plaats op: 29/05/2024

Openlucht heilige missen in Maasbree

De maand mei wordt van oudsher ook wel de Mariamaand genoemd. In deze maand is er een bijzondere devotie tot Maria, de moeder van Jezus. Op woensdag 8 mei en woensdag 29 mei wordt bij twee kapellen in Maasbree extra aandacht besteed aan Maria.
Tijdens de Mariamaand wordt het Mariabeeld in de kerk vaak versierd met bloemen en krijgt het soms een prominentere plaats in de kerk. Ook wordt er in deze maand vaak een kaarsje opgestoken bij Maria. Op woensdag 8 mei kunnen belangstellenden een Heilige Mis bijwonen bij kapel van de familie Weijs, Tongerloveldweg te Maasbree. Deze mis begint om 19.00 uur.
Op woensdag 29 mei begint er om 19.00 uur een Heilige Mis bij de kapel ’t Rooth. Ook wel Kapel van de Moeder van Barmhartigheid genoemd. Deze kapel dateert van 1695 en is daarmee de oudste, nog bestaande, kapel van Maasbree.
Bij slecht weer vindt de viering plaats ter plekke in een loods of schuur bij kapel Weijs en bij de Plaats bij het Rooth. Neem voor meer informatie contact op met Gonnie Winthaegen via 077 – 465 18 54 of An Duijf via 077 – 465 33 78.

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact