Dit evenement vindt plaats op:

Omroep P&M: Groen in Maasbree

De Molenstraat in Maasbree wordt opgefleurd met 26 bomen. Het is een pilot om het dorp groener en leefbaarder te maken. Dit is het begin van de groene hartlijn, een route die door Maasbree loopt.

Het initiatief wordt opgepakt door de werkgroep groen in het dorp. “Als we niet vergroenen, wordt het hier straks onleefbaar”, zegt Sander Willems, kartrekker van de werkgroep Groen in Maasbree.

Gratis boom
“Hoe gaan we dat doen in Maasbree? En waar moet je beginnen? Wat zijn de mogelijkheden?” vroeg Sander Willems aan de werkgroep. Een van de mogelijkheden bleek, dat de gemeente gratis een boom ter beschikking stelt aan iedere inwoner binnen de bebouwde kom van de gemeente. Enige voorwaarde is wel dat de boom in de voortuin moet komen.

Bijeenkomst
Met 26 bomen is de werkgroep erg blij. Enkele jaren geleden werd hetzelfde initiatief genomen. Dat kon toen rekenen op minder animo. Op 23 maart worden de bomen geplant. Ook de rest van het dorp krijgt de mogelijkheid om zich aan te melden voor het ‘Get a Tree for Free’ initiatief. Er wordt daarom een bijeenkomst georganiseerd met een expert op het gebied van vergroening in het stedelijke gebied. Deze vindt plaats op woensdag 24 januari in de Vermaekerij in Maasbree om 20.00 uur. Dan wordt er ook uitleg gegeven over het project.

Bron: Omroep P&M

Bekijk de video van omroep P&M

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact