Dit evenement vindt plaats op:

Noodopvang asielzoekers locatie MHP Maasbree

Op de locatie MHP Maasbree aan de Middenpeelweg 4 (naast McDonald’s) worden voor de periode van 4 maart 2024 tot 4 maart 2026 asielzoekers opgevangen. Het gaat om een noodopvanglocatie. In totaal is hier ruimte voor 316 asielzoekers.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) huurt de locatie van KaFra Housing en beheert de noodopvang. Het college van burgemeester en wethouders van Peel en Maas heeft het besluit genomen om de noodopvang op deze locatie toe te staan. De arbeidsmigranten die voorheen op deze locatie verbleven, zijn door KaFra Housing verhuisd naar andere huisvestingslocaties in de regio.

Met deze noodopvanglocatie voldoet de gemeente Peel en Maas aan haar taakstelling vanuit de Spreidingswet voor 2024 en 2025.

In dit nieuwsbericht leest u hoe de noodopvang van asielzoekers in Peel en Maas tot stand is gekomen.

Bewoners van de noodopvanglocatie

Maandag 4 maart 2024 zijn de eerste bewoners op de locatie in Maasbree aangekomen. Er verblijven gezinnen met kinderen, stellen en alleenstaande en alleen gaande volwassenen. De meeste bewoners op deze locatie komen uit Syrië, Turkije, Irak, Jemen en Colombia. Daar zijn zij niet veilig vanwege oorlog of door hun politieke achtergrond, geaardheid of geloofs- of levensovertuiging. De mensen die in de tijdelijke noodopvang in Maasbree zitten, wachten op besluitvorming in hun proces voor een verblijfsvergunning.

Voor verdere informatie raadpleeg website Gemeente Peel en Maas

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact