Dit evenement vindt plaats op:

Nieuwe voorzitter van het Dorpsoverleg Maasbree

Het Dorpsoverleg Maasbree kondigt met genoegen de benoeming aan van Jop Wijnands als de nieuwe voorzitter van het dorpsoverleg. Hij neemt als betrokken inwoner de voorzittersrol op zich om de samenwerking in ons dorp te bevorderen en de belangen van Maasbree te behartigen.

Jop is geen onbekende voor het Dorpsoverleg en richtte zich tussen 2020-2022 op de interne organisatieontwikkeling. Het Dorpsoverleg kijkt uit naar de frisse energie en de nieuwe ideeën die hij met zich meebrengt. In zijn voorzittersrol zal Jop luisteren naar de behoeften van de inwoners en initiatieven stimuleren die de kwaliteit van leven in Maasbree versterken.

In het onderstaande bericht stelt Jop zichzelf voor:

Hallo Maasbreenaren,

Ik wilde dit bericht starten met ‘ik ben geboren en getogen in ôs Maasbree’. Dat zou echter een leugen zijn. Ik ben namelijk geboren in het Viecuri Ziekenhuis in Venlo.

Misschien dan niet geboren, maar zeker getogen in ôs Maasbree. Ik zette mijn eerste stappen op de Broekstraat, leerde fietsen op het asfalt van het veilingterrein, trok voor het eerst het rood-witte tenue van MVC aan op het Meulenveld, en dronk mijn eerste (toegegeven illegale) biertje in het Mafcentrum.

Na wat omzwervingen in binnen- en buitenland vestigde ik me in 2020 opnieuw in Maasbree. Ondertussen woon ik drie jaar samen met mijn vriendin Janine en is alles meer huisje-boompje-beestje dan ik vier jaar geleden voor mogelijk had gehouden.

Eind vorig jaar benaderde het Dorpsoverleg me met de vraag om voorzitter te worden. Na gesprekken met familie en vrienden heb ik besloten de uitdagingen van het voorzitterschap aan te gaan. De komende tijd ga ik me inzetten om samen met u te werken aan een Maasbree waar we het goede toekomstbestendig maken, waar ruimte is voor nieuwe initiatieven en waar doorgepakt wordt op het gebied van woningbouw, vergroening en veiligheid.

Ik kijk ernaar uit u te ontmoeten en naar de vruchtbare samenwerking met dorpsgenoten, verenigingen, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Hartelijke groet en hopelijk tot snel,

Jop Wijnands
Voorzitter Dorpsoverleg Maasbree

Deel dit evenement:

jop-wijnands

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact