Dit evenement vindt plaats op:

Gratis boom in de voortuin

Gemeente Peel en Maas geeft bomen weg om Peel en Maas groener en mooier te maken. Maar vooral ook om de omgeving beter bestand te maken tegen het veranderende klimaat. Het is vaker erg warm en we hebben steeds meer zware regenbuien. Een boom planten is een goede manier om onszelf beter te beschermen tegen warme en natte perioden. Bomen zorgen voor een betere biodiversiteit. Daarnaast hebben bomen ook een positieve invloed op de gezondheid en de omgeving waar u woont.

De ruimte binnen de bebouwde kom is beperkt en er is niet altijd plek om een boom in de openbare ruimte te planten. Daarom vragen we inwoners om een steentje bij te dragen. Iedere inwoner van Peel en Maas die binnen de bebouwde komt woont, kan één of twee gratis bomen voor in de voortuin aanvragen.

Bron: Gemeente Peel en Maas

Voor het volledige artikel met voorwaarden, aanmelden etc zie Gemeente Peel en Maas

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact