Dit evenement vindt plaats op:

Denk mee over Bree !!

Beste dorpsgenoten,

helaas kunnen we nog steeds niet met jullie als dorp om de tafel om onze Toekomstvisie (die in juni 2020 is geactualiseerd) te bespreken. De centrale boodschap van deze visie luidt Versterken, verbinden, vergroenen. Maasbree. Dorp met een Hartlijn. Deze visie is te vinden op de website www.heerlyckbree.nl/dorpsoverleg

Ook zijn er papieren exemplaren te vinden in de bieb, in het gezondheidscentrum en de Dorpsontmoeting.

Toch is het voor ons als Dorpsoverleg van belang dat we input krijgen van jullie als inwoners van Maasbree. Omdat de ontwikkelingen en de plannen uit deze visie voor Maasbree niet stil mogen blijven staan. En omdat bepaalde ontwikkelingen al langere tijd spelen en waarover binnenkort knopen over doorgehakt moeten worden door o.a. de gemeente Peel en Maas. Daarom gaan we jullie de komende tijd al stellingen en vragen voorleggen totdat we elkaar, hopelijk begin volgend jaar, kunnen ontmoeten! 

Hoofdpunten uit de visie zijn:

  • het versterken van de kracht van de Hartlijn: op De Heerlyck Bree avond van 3 november hebben we kunnen ervaren hoe mooi en gezellig deze Hartlijn kan zijn maar het kan natuurlijk nog mooier, uitgebreider en groener. Bijvoorbeeld door samen met jullie de openbare ruimte van het Laefplein een nieuw gezicht te geven.
  • Maasbree, woondorp voor iedereen: hoe en waar kunnen we ervoor zorgen dat er tegemoet gekomen wordt aan de grote woningbehoefte van met name onze jongeren en de wat ouderen?
  • de sportieve omgeving op de Breetse Peelweg: dient de huidige sporthal hier wel of geen plek te krijgen?
  • verduurzaming en de groene ruimte: hoe maken we die klimaat- en toekomstbestendig?
  • een veilige omgeving: hoe zorgen we ervoor dat iedereen op een veilige manier naar zijn bestemming kan en dat onze kinderen op een veilige manier op veel plekken kunnen spelen?

Kortom, genoeg werk aan de winkel. Daarom willen we jullie de komende tijd graag meenemen zodat we jullie reacties, vragen en ideeën  kunnen gebruiken om de toekomstvisie aan te scherpen. Ook voor lopende gesprekken met o.a. de gemeente en andere belanghebbenden. 

Dat doen we door jullie de komende weken via social media stellingen en vragen voor te leggen waar jullie op kunnen reageren. We hopen dat we hier op zaterdagmorgen 22 januari 2022 van 10.00 tot 12.00, als de coronamaatregelen het toelaten, in de Vermaekerij samen over in gesprek kunnen gaan ! 

Noteer deze datum alvast in je agenda !!!

Wil je al eerder reageren ? Dat kan via info@maasbree.nl

Alvast bij voorbaat hartstikke bedankt dat jullie meedenken, want:

Maasbree, bekend om zijn Britse bescheidenheid en noaberschap. Een plek die leeft, voor jong en oud. En dat willen we zo houden! Dat kan door sámen de schouders er onder te zetten.

Met vriendelijke groet,

Dorpsoverleg Maasbree:

Yvonne Moonen, Nicole Bremmers, Paul Wijnen, Theo Cox, Ben Smets, Loes Houben, Peter Heuvelmans, Jop Wijnands, Sandra Palmen, Hanneke Hinssen, Bobby Roefs, Roy van de Broek, Sander Willems, Tim Steeghs

Heerlyck Bree:

Liset Janssen, Monique Koopmans, Carla Hermans, Jos Opstals, Yvonne Moonen, Nicole Bremmers

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact