Dit evenement vindt plaats op:

Cultuurtopper gezocht!

Al hebben we nu te maken met corona en gaat er van alles niet door, in het brede culturele veld blijven organisaties en personen in de weer met hun passie. Misschien wel… juist nu. Naar die toppers zijn we op zoek. De voordrachtperiode voor de gemeentelijke Cultuurprijs Peel en Maas gaat van start. Bij deze een uitnodiging om ze voor te dragen als kandidaat voor een nominatie.

Uitleg over de Cultuurprijs Peel en Maas
De Cultuurprijs is er voor personen, instellingen en initiatieven, die een belangrijke bijdrage leveren aan het culturele leven in onze gemeente. Peel en Maas barst van het culturele initiatief. Daar zijn we blij mee en daar mogen we trots op zijn. De Cultuurprijs Peel en Maas is dan ook een mooie erkenning.

De breedte in het culturele veld
Natuurlijk denkt u hierbij aan kunst, muziek en toneel. Maar cultuur is ook literatuur, dans, fotografie, architectuur, folklore en volkskunst. En laten we niet vergeten dat ook veel mensen zich inzetten voor cultuureducatie en geschiedkunde. Zowel amateur- als beroepsbeoefenaars komen in aanmerking voor de prijs.

Praktische zaken rond de Cultuurprijs
Onderbouw de inzending met heldere, overtuigende argumenten, die aansluiten op onderstaande criteria. Op zondag 9 mei 2021 sluit de inzendtermijn voor de voordrachten van 2021. Kandidaten worden beoordeeld op deze criteria:
– de kandidaat moet een bijzondere meerwaarde hebben voor de cultuur in onze gemeente;
– de kandidaat moet het belang van de gemeenschap dienen;
– van de kandidaat moet een inspirerende werking uitgaan;
– er moet sprake zijn van oorspronkelijkheid ofwel originaliteit;
– anderen moeten de kandidaat voordragen; het is dus niet mogelijk om jezelf of de eigen organisatie voor te dragen.
Naast de Cultuurprijs wordt uit de genomineerden door het Comité ook een winnaar gekozen voor de Stimuleringsprijs. Daarnaast kan iedereen in het najaar ook nog via Facebook en email stemmen op de genomineerden voor de Publieksprijs.

Uitreiking op vrijdag 19 november in DOK6
In november van dit jaar vindt er een speciale uitreiking van de “Cultuurprijs Peel en Maas” plaats in DOK6. Voor het jaar 2020 worden de winnaars bekend gemaakt én voor het jaar 2021. Helaas heeft namelijk door corona de uitreikingsavond in 2020 niet plaats kunnen vinden. De nominatieronde en stemming voor editie 2020 hebben wel al plaats gevonden. We laten iedereen nog even in spanning over de uitslag en deze zal tijdens een memorabele uitreikingsavond bekend worden gemaakt.

Voordragen voor nominatie?
Stuur een e-mail naar cultuurprijspeelenmaas@gmail.com Zet bij het onderwerp: ‘Nominatie 2021′.

Deel dit evenement:

cultuurprijs Peel en Maas logo

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact