Dit evenement vindt plaats op:

Aziatische hoornaar gezien?

Deze exoot is al in Peel en Maas gesignaleerd en is een bedreiging voor de inheemse insecten. Het is dus belangrijk om alert te zijn op eventuele nesten. Bij een vermoeden van een nest van de Aziatische hoornaar kan dit gemeld worden via de website van de NVWA. Hiervoor is het van belang dat er duidelijke, scherpe foto’s van het nest gemaakt worden.

Nu het weer steeds beter wordt komen de in het najaar bevruchte koninginnen uit hun schuilplaatsen tevoorschijn om te beginnen aan een nieuwe levenscyclus. Zij maken eerst in een vogelnestkastje, een heg, onder een afdak, in een schuurtje een klein bolvormig nest voor de eerste serie werksters. De Aziatische Hoornaar is bestempeld als invasieve exoot en maakt heel veel slachtoffers onder nuttige insecten. Om zoveel mogelijk te voorkomen dat elke koningin opnieuw een volk kan voortbrengen, worden vallen ingezet. In een eenvoudige plastic doos met twee invlieg openingen en een ventilatie rooster wordt een potje met lokstof gezet om koninginnen weg te vangen. Elke weggevangen Aziatische Hoornaar koningin kan zich niet voortplanten en verspreiden!

Bron: Facebook Zoemhukske

Voor meer informatie zie website Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit

Deel dit evenement:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact