Zorgen over Kraijelheide als militair oefendorp blijven

Het college van Peel en Maas deelt de zorgen van Lokaal Peel en Maas over de mogelijke reactivering van het gebied Kraijelheide als militair oefendorp.

Het gebied in Maasbree en Boekend kan mogelijk weer door de land- en luchtmacht worden gebruikt. Lokaal Peel en Maas heeft hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, die in hun reactie aangeven deze zorgen te delen, maar ook begrip te hebben voor de behoefte van Defensie aan meer oefenruimte.

Natuurgebied

Defensie heeft een beleidsvisie opgesteld waarin staat dat Kraijelheide weer als militair oefenterrein kan worden gebruikt. Dit gebied wordt sinds de jaren ’80 af en toe gebruikt voor militaire oefeningen. Het college erkent dat Kraijelheide een waardevol natuurgebied is, maar wijst er ook op dat het al lange tijd als militair terrein wordt gebruikt.

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie de website van Omroep P&M

Deel dit bericht:

Kraijelheide

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact