Scholieren in Peel en Maas drinken veruit het meest van Limburg

Scholieren uit de gemeente Peel en Maas drinken het meest van Limburg. Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor. Noord-Limburg is één van de regio’s waar meer wordt gedronken dan gemiddeld.

Het gaat hier om het drinken van vijf of meer glazen achter elkaar op één avond. Dat wordt ook wel bingedrinking genoemd. In Peel en Maas drinkt 36 procent van de middelbare scholieren vijf glazen alcohol of meer tijdens een feestje.

Derde plaats

Noord-Limburg staat landelijk op de derde plaats als regio waar tweede- en vierdeklassers van het middelbaar onderwijs het meest aan bingedrinken doen. Ongeveer 24 procent drinkt daar vijf glazen alcohol of meer tijdens een feestje of andere gelegenheid. In Zuid-Limburg ligt dat percentage iets lager, namelijk rond de 21 procent. Ter vergelijking: het landelijk gemiddelde in Nederland is ongeveer 18 procent. Horst aan de Maas staat ook hoog in de lijst net als Peel en Maas. Daar was het percentage 31 procent.

Bron: Facebook Omroep P&M

Deel dit bericht:

Drinken eb4b5751321330afe3c6fd4e257a0004

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact