Iemand voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient, dan kunt u hem of haar daarvoor voordragen. Die persoon moet bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad.

Uw aanvraag

Voordat u de aanvraag indient, is het verstandig om contact op te nemen met kabinet@peelenmaas.nl. Zij kan u in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkomt u teleurstellingen en weet u zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

U dient een aanvraag in met het formulier Koninklijke onderscheiding.

Moment van uitreiking

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij 2 gelegenheden:

  • Tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’. Dit is de dag voor Koningsdag. Het voorstel hiervoor dient u in vóór 1 juli in het jaar ervoor.
  • Bij een bijzondere gelegenheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum. Het voorstel hiervoor dient u minimaal 6 maanden ervoor in.

Bron: Gemeentenieuws Peel en Maas

Deel dit bericht:

dde755c_w600_koninklijkeondersche (2)

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact