Dochter Jacqueline maakt boek van moeder Nellie Mulders over Maasbreese historie af

Een boek met verhalen over het verleden van Maasbree. Schrijfster Nellie Mulders vond dat die er moest komen en dus klom ze in de pen. Toen zij zes jaar geleden kwam te overlijden, besloot haar dochter Jacqueline om het boek ‘Maasbree door de jaren heen’ af te maken.
“Ze is eigenlijk haar hele leven met dat boek bezig geweest”, vertelt Jacqueline over haar moeder aan tafel bij Studio P&M. Het boek laat zien hoe het Bree van 1240 zich ontwikkeld heeft tot het Maasbree van 2024.

Verantwoord afgemaakt

Het was al vrij snel duidelijk dat Jacqueline het boek na het overlijden van haar moeder zou afmaken. “Een aantal weken voordat zij overleed, vroeg ze of ik het boek af wilde maken. Het grootste deel was al klaar. Het heeft even geduurd, zes jaar is natuurlijk wel een tijdje, maar uiteindelijk had ik het in oktober helemaal af”, aldus Jacqueline, die vervolgens een uitgever moest zien te vinden. “Want beloofd is beloofd.”

Voor Jacqueline was het niet eenvoudig om het werk van haar moeder voort te zetten. Geschiedenis is niet bepaald haar ding en dat leverde de nodige uitdagingen op. “Je weet de weg niet in de archieven, waar je alles kunt vinden. Je moet je goed inlezen. Heel langzaam heeft het vorm gekregen en heb ik het verantwoord af kunnen maken. Dat is belangrijk, want je moet het kunnen aantonen als je iets over een dorp schrijft.”

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie website Omroep P&M

Deel dit bericht:

Boek maasbree-door-de-eeuwen-heen-min-qotqexjgdjjp304pc0sova6qy20naukowmxo1d6o00

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact