Boekentaxatie in bibliotheek Maasbree: “Het meeste is niks, hoor”

Taxateur Arie Molendijk had het er druk mee. Er waren vrijdagmiddag heel wat mensen die benieuwd waren hoe waardevol hun oude boeken en kaarten nou eigenlijk zijn. Molendijk nam bij iedereen uitgebreid de tijd om de objecten te bestuderen en vervolgens een oordeel te vellen.

Leuke pareltjes

“Veel oud papier”, zegt de taxateur over zijn bevindingen. Tegenvallend wil hij het echter niet noemen. “Als ik het per week bekijk, komen er toch best wel een paar leuke pareltjes boven water”, vervolgt Molendijk. Als voorbeeld noemt hij een boek dat hij in handen kreeg over het blussen van branden in Amsterdam. “Het ging om de tweede druk van een compleet boek, met alle platen erin en nog een originele bibliotheekband van roodgeverfd leer. De veilingwaarde in goede staat: 1.500 euro.”

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel zie website Omroep Peel & Maas

Deel dit bericht:

Boeken taxatie IMG-20240603-WA0008

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact