Een verhaal over mantelzorg

Boekpresentatie door Jeanne van de Vorst.
In het boek Ruumte, geschreven door Annemarie Staaks, vertelt Jeanne van de Vorst hoe ze zichzelf noodgedwongen een leven lang wegcijferde om voor anderen te zorgen. Eerst voor haar gehandicapte zusje en later als moeder van haar beperkte zoon Isha. Kom naar haar boekpresentatie, met muziek van Isha’s broer Lenny.

Opgegroeid in een groot Brabants gezin, ontlast Jeanne als jonge meid haar moeder met de zorg voor haar gehandicapte zusje. Als ze trouwt, hoopt ze eindelijk haar ‘eigen’ leven te gaan leiden. Samen met haar man koopt ze een oude boerderij en krijgt ze drie kinderen. Maar als het derde kindje enkele maanden oud is, lijkt er iets niet in orde met hem…

Dit boek is een familiegeschiedenis over zorg en liefde tegen wil en dank. Over hoe je als moeder niet anders kunt, dan alles geven voor je kinderen, ook als dat betekent dat er weinig ruimte voor je eigen dromen en verlangens overblijft.

Het levensverhaal van Jeanne werd geschreven door Annemarie Staaks van The Insight Story. Zij schrijft levensverhalen en geeft workshops in autobiografisch schrijven.

De boekpresentatie, met live pianomuziek van zoon Lenny, vindt plaats op dinsdagmiddag 25 juni in De Bibliotheek Maasbree. Vanaf 14.00 uur is er inloop met koffie en thee. In de pauze en na afloop is er gelegenheid tot signeren en het kopen van het boek.

Deel dit bericht:

boekpresentatie Ruumte voor Heerlyck Bree

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact