Op d’n Baum is truuk!

Door: Wim Hermans

De allereerste digitale Op d’n Baum! Hier is hij dan. Op d’n Baum het blad voor Maasbree is terug!
Digitaal, dat wel. In een andere vorm, dat ook. Maar passend bij deze tijd en – zo hopen wij- gaat dit blad al groeiend voldoen aan jullie vragen en verwachtingen. Want de animo voor dit digitale maandblad is groot.

Waarom terug?
Al langere tijd horen we van veel mensen het geluid: ‘wat jammer dat Op den Baum er niet meer is’. Wellicht vanuit een stukje nostalgie, maar zeker ook vanuit de behoefte om weer via één blad het nieuws uit eigen dorp te kunnen volgen. Het nieuws uit het dorp, wat is er gebeurd, welke activiteiten komen er aan, welk sportnieuws had ik nog niet gezien?

Vroeger waren deze behoeften er uiteraard ook.
Toen om aan te geven dat er iets wordt georganiseerd, of dat je hulp zoekt voor de oogst, of dat je aardappelen te koop hebt of koolplanten wil kopen. En ook hoe laat de voetbalwedstrijd begint en wie er opgesteld staat.

Op den Baum
Om dit aan zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken, werd het bericht op een boom, midden in het dorp, geplakt. In Bree was dat bij Café van Oyen -niet toevallig- pal naast de kerk. Zo konden de mensen die ‘s zondags naar de kerk gingen meteen ‘op den Baum’ kijken wat het nieuws was en wat er te koop werd gevraagd en aangeboden.
Vanuit dit gebruik is dus een weekblad voor Maasbree (Baarlo en Kessel) gestart. Dit kreeg de toepasselijke naam Op den Baum.

Gezien de behoefte heeft de werkgroep Heerlyck Bree, die zich met communicatie en het Bree-gevoel bezighoudt, het idee opgepakt om op de steeds terugkerende vraag en behoeft een antwoord te gaan geven in de vorm van een digitale Op d’n Baum: een hedendaags, gratis verkrijgbaar nieuwsblad voor Bree.
Het nieuwsaanbod is groot en gezien het grote aantal aanmeldingen voor de maandelijkse Op d’n Baum, wilden we niet langer wachten. Ook al ligt er nog geen complete versie zoals we die in de toekomst voor ogen hebben.

Eerste editie
U treft vandaag hierbij de eerste editie aan. Samen met u willen we het nieuwsblad laten uitgroeien tot een boodschapper waar iedereen maandelijks naar uitkijkt en waaraan we samen invulling kunnen geven.
Uw reacties op dit nieuwsblad worden erg op prijs gesteld. Laat weten wat u verwacht en wat u wilt lezen! Dat kunnen we gebruiken om nog meer aan de verwachtingen te gaan voldoen.
Als we er samen de schouders onder zetten, kunnen we bij Op d’n Baum misschien wel een klein beetje hetzelfde gevoel gaan krijgen als bij Op den Baum. Dat zou toch Heerlyck zijn.

Deel dit bericht:

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact