Mensenbieb: ‘leen’ een levend boek!

Op zaterdag 21 september kun je bij de Bibliotheek Panningen in gesprek met een levend boek. Tijdens de Mensenbieb ga je één op één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Het zorgt voor mooie ontmoetingen, helpt vooroordelen weg te nemen en begrip voor elkaar te vergroten.

Het woord zegt het al: de Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Je ‘leent’ er levende boeken. Deze boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk aan een queer, jonge moeder met MS, gevlucht uit Oekraïne, zelfdoding partner, bijna-dood ervaring of seksueel misbruik. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

We brengen mensen letterlijk met elkaar in gesprek en dragen daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. Je leert verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt.

Een gesprek duurt ongeveer 20 minuten. Deelname is gratis en voor iedereen! Je hoeft dus geen lid te zijn van de Bibliotheek. Meer informatie over de ‘levende boeken’ waar je mee in gesprek kunt en aanmelden kan via https://www.debibliotheekmaasenpeel.nl/speciaal-voor/volwassenen0/Mensenbieb.html

Bron: Persbericht De Bibliotheek Maas en Peel

Deel dit bericht:

Bieb Narrowcasting_1920x1080px_Mensenbieb_2024_v2

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact