Opening Hondenspeelveldje Maasbree op 2 november

Op zaterdag 2 november is de officiële opening van Hondenspeelveldje Maasbree. Om 14.30 zal initiatiefnemer Doré Trepels de opening verrichten samen met wethouder Natasja Vaasen. Verder is er een traktatie en een drankje voor alle bezoekers én hun trouwe viervoeters. Ook is een hondengedragsdeskundige aanwezig die een workshop zal geven.

Maasbree telt veel trotse hondenbezitters. Honden konden echter tot nu toe nergens in Bree terecht om veilig te spelen, rennen en uit te waaien samen met hun baasjes. Zes jaar geleden ontstond het idee voor een hondenspeelveldje. Hondenliefhebber Doré Trepels vertelt: “Er zijn in ons dorp heel veel speeltuinen voor kinderen, maar er was helaas geen speelplek voor onze hond Bruno om te ravotten.”

Doré kwam in actie en ging in gesprek met andere hondenbezitters en de gemeente. Samen gingen ze op zoek naar een geschikte locatie. “Dat viel niet mee. De ene naar de andere plek viel af”, verzucht Doré. Daarmee dreigde ook alle energie uit het initiatief weg te vallen. “Maar we hielden vol. Uiteindelijk konden we terecht vooraan het Stockbroek, dichtbij de Beukenstraat. Toen vonden we ook nog voldoende hulp, geld en materialen om onze gedroomde speelplek aan te leggen.”  

Met de inzet van veel vrijwilligers is aan de Laar een natuurlijke speel- en ontmoetingsplek gemaakt voor honden en hun baasjes. Het hondenspeelveldje bestaat deels uit een natuurlijke omheining van wilgentakken. “Die zijn allemaal gedoneerd”, vertelt Doré verder. “We hebben dat allemaal zelf aangelegd om kosten te besparen.” Verder is er een fraai schapenhek met poorten, een houten bank, prullenbak, twee picknicktafels en boomstammen in het veldje. Een naam-, regel- en sponsorbord zijn er ook met hulp van sponsoren gekomen.  

Werkgroep lid Jessica Neijenhuis, “We wonen in de buurt en zijn heel blij met het resultaat. Onze hond is er graag. Wij zijn er graag. We zijn er trots op dat we het samen hebben geflikt.”  

Het hondenspeelveldje is mogelijk gemaakt met de bijdragen van de gemeente Peel en Maas, Wonen Limburg en de Rabobank en veel particuliere en bedrijfssponsoren en vrijwilligers. Ondersteuning werd geboden door dorpsoverleg Maasbree, Vorkmeer en Burgerkracht/Groeikr8. De gemeente neemt het groenonderhoud aan het veldje voor zijn rekening. Vrijwilligers en bezoekers houden het samen netjes.

Jessica: “We zijn heel blij met ons veldje en willen hondenbezitters van Maasbree en omgeving graag uitnodigen om samen met hun trouwe viervoeters naar de opening van zaterdag 2 november te komen.”

Facebook: https://www.facebook.com/hondenspeelveldjemaasbree

Bron: Persaankondiging

Deel dit bericht:

Hondenspeelveldje Afbeelding van WhatsApp op 2024-10-10 om 16.15.29_3daa8904