Hoe gaat het op de COA-opvanglocatie in Maasbree?

De noodopvanglocatie voor asielzoekers in Maasbree is sinds maart operationeel. De huisvestingsorganisatie KaFra stelde aan het begin van het jaar de locatie beschikbaar. Locatiemanager Willem Kors laat weten tevreden te zijn over het verloop van de opvang.

“Er verblijven hier veel gezinnen en kleine kinderen, waaronder ook 65 jongeren. De manier van huisvesten verschilt sterk van wat we op veel andere plekken tegenkomen, en we zijn er dan ook erg blij mee.”

Inspireren

De locatie biedt ruimte aan 316 asielzoekers. Naast de woningen zijn er ook ruimtes voor activiteiten en taallessen. Twee keer per week geeft Koert, een inwoner van Maasbree, Nederlandse les aan de bewoners. “Ik ben gepensioneerd en had tijd over. Na de coronaperiode wilde ik graag weer iets waardevols doen met mijn tijd,” vertelt Koert. Hij kwam in contact met het COA en stelde zich beschikbaar als vrijwilliger. “Het is heel leuk werk, omdat de mensen erg enthousiast zijn. Het is serieus, ze moeten de taal leren, maar het moet ook niet té serieus zijn. Ik hoop dat ik anderen inspireer om ook een kijkje te komen nemen en te helpen.”

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel raadpleeg de website van omroep Peel en Maas

Deel dit bericht:

COA 614a76343162a87d995fc228899eb969