Energiearmoede in Peel en Maas groter probleem dan gemiddeld

Huishoudens in Peel en Maas hebben meer moeite om hun energierekening te betalen dan gemiddeld in Nederland. Gemiddeld missen huishoudens in Peel en Maas 656 euro per jaar om hun gas en licht te betalen. In de rest van Nederland is dit tekort gemiddeld 472 euro per jaar.

Dat blijkt uit onderzoek van TNO.

Energiearmoede

Hoewel er in de regio minder mensen zijn met een laag inkomen en hoge energiekosten dan landelijk, is het bedrag dat zij tekortkomen dus wel hoger. Het onderzoek van TNO toont aan dat één op de 32 huishoudens in Peel en Maas kampt met energiearmoede. Dit betekent dat deze huishoudens niet alleen een laag inkomen hebben, maar ook wonen in slecht geïsoleerde huizen of te maken hebben met hoge energierekeningen. In heel Limburg is er bij één op de vijftien huishoudens sprake van energiearmoede.

Bron: Omroep P&M

Voor het volledige artikel raadpleeg de website van Omroep Peel en Maas

Deel dit bericht:

Energiearmoede 4f75b6ae67f882b3236a2aa4d2267128

Over Heerlyck Bree

Samen zijn we Bree! Saamhorigheid, verbondenheid, naoberschap.

Ontstaan naam: Vanuit de middeleeuwen is Maasbree ontstaan uit een heerlijkheid (bezit van een heer).  Van daaruit zijn we gaan brainstormen over onze naam. Daarbij kwam dat we het natuurlijk heerlijk vinden wonen en leven in Maasbree.

Contact